Wie ben ik

“Instructions for living life.
Pay attention.
Be astonished
Tell about it.” Mary Oliver

” We have to be prepared for a myth that changes us forever” Karen Armstrong

Storyteller 

Ik geloof in de kracht van verhalen om te transformeren, voeden en inspireren. Voor mij is vertellen de kunst en het ambacht van het juiste verhaal op de juiste plek. Oude verhalen en mythen gaan al zò lang mee en raken iets ouds in ons waar we terug naar op zoek zijn: verbinding, eenvoud en oorsprong. Een goed verhaal opent deuren naar je binnenwereld waar alles mogelijk is.

Verhalen vertellen zit me in het bloed. Ik werd erdoor gevoed op de Steinerschool. Ze brachten me bij onderzoek in Mexico naar de oorsprong en het gebruik van oude mythes in politiek (2002 La Llorona) en bij de studie van Culturele Antropologie (2005). Ik cocreëerde verscheidene speelse natuureducatieprojecten met verhalen (Moeder Aardedagen, het Land van Elkalim (ism VZW You) De bardenopleiding bij Obod scherpte mijn intuïtie, het werken met de vier elementen en de Keltische roots. Ik leerde wat een bard eigenlijk is. Mytholoog Dr Martin Shaw trainde me in Storycarrier zijn. Via Ervin Molnar kwam ik thuis in de wereld van de Sprookjesopstellingen. Ik ondersteundef gedurende twee jaar sjamane Martine Hertoghs het inwijdingspad De Ontembare vrouw zijn met verhalen. En ondertussen vertel ik verder, ook in mijn werk als taaltrainer Frans en Spaans gebruik ik verhalen als middel tot taalverwerving.

Vrouwencirkels en Menarche

Daarnaast is het begeleiden en bekrachtigen van vrouwen en meisjes in het ontdekken en omarmen van hun natuurlijk ritme en hun vrouwelijkheid, mijn passie.

Tijdens ons leven beleven we vele overgangen, vaak staan we daar niet bewust bij stil, zijn we vergeten hoe we dat kunnen doen of werd het ons nooit voorgedaan. Maar overgangen zijn er om te vieren. Met de menstruatiecyclus als een belangrijke poort, kunnen meisjes op een speelse manier de wijsheid van hun lichaam leren kennen. Ik ervaar zelf sterk de positieve impact en diepe verandering die komt wanneer je helemaal afstemt op je lichaam.

Regelmatig kwamen vroeger meisjes als vanzelf naar me toe voor advies of een luisterend oor in spontane vrouwencirkels.  Om dit proces te ondersteunen ging ik op zoek naar vorming hierrond. Dankzij de training als advanced Moonmother (bij Miranda Gray 2015) en het geven van Wombblessings, Wombhealings en cyclus mentoring ervaarde ik hoeveel kracht er schuilt in onze schoot en hoe we dit heel concreet kunnen openen en toepassen in ons dagelijks leven. In 2016 ben ik opgeleid als mentor bij Journey of young women (USA), in 2018 volgde ik training bij Jane Bennett (Australië). Ik ben plusmama van een 15-jarige dochter en 14-jarige zoon.

Van daaruit begeleid ik meisjes op het pad naar vrouw zijn met aandacht voor fysiek maar ook sociaal en spiritueel welzijn. Naast de Celebration days for girls bied ik ook een verdiepend traject aan voor moeders en dochters waarin je dochter via storytelling, ontspanningsoefeningen en creativiteit, tot bloei kan komen en leert vertrouwen op haar gevoel en cyclus. Het schept een krachtige moeder – dochterrelatie.

Ook faciliteer ik Vrouwencirkels, Mythemedicijnworkshops en Rode tenten waar we een veilige bedding creëren om te delen en elkaar te inspireren.Het is mijn droom om vanuit deze basis jou als meisje, moeder of  dochter te inspireren om helemaal authentiek jouw pure en vrije zelf te zijn.

Rites of passage

Groeifeest wildewortels lien van camp verhalenvertelster vieren van levensmomenten

Groeifeest speciaal voor jou

Een rode draad die ik al mijn hele leven volg is die van Symbool, Natuur, Mythen, Ritueel en Vrouwelijkheid. In het creëren van ceremonies op maat bij bijzondere overgangen komt dit alles samen in één vorm. Zo ondersteun ik mensen ook doorheen veranderingsprocessen (van meisje naar vrouw, van vrouw naar moeder, van angst naar vertrouwen, van burn out naar heelheid, een bijzondere verjaardag, je laatste reis,…)

Een greep uit voorbije vertelprojecten :

Land van Elkalim (ism vzw YOU), Moeder Aardekamp (Stekene) , Midzomer en drakenvertellingen , vzw Konekt en Sjarabang, boomaanplantingen via Bos + , assertiviteitskampen (vzw Sensitief) , Kinderkankerfonds, freelance vertelster in het Sprookjeshuis