Vertelvoorstellingen voor volwassenen

Dank je wel voor de prachtige verhalen die je vorige week gebracht hebt. Ze hebben me geraakt, geroerd,…je doet dit gewoon subliem, fantastisch goed. Heb ervan genoten met volle teugen. Karen Dewulf

Over wonderlijke mannen en machtige vrouwen.

Keltische verhalen (Keltische verhalenavond met harpiste en vertelster Rien Van Meensel (verhalenvoorhetleven.be)

Duur : 1h15 min

Verhalen rond het vuurVooral over de liefde en wat je ervoor over hebt. Of wat niet. 

Wat als er ineens een prachtige vrouw uit de hemel komt vallen, voor je neus? Wat dan? En …. wat verlangen vrouwen boven alles? 

Duur : 2 x 40 min. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Over ketels, over mannen en over liefde. 

Waar komen verhalen eigenlijk vandaan? Over de ketel van wijsheid en inspiratie. Over de vraag die in een man zijn hart leeft. En vooral over de liefde : wat heb jij ervoor over?
Duur : 2 x 40 min min. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Verhalen uit het wilde ijskoude Noorden

Binnenin jou is er een koninkrijk. Er woont een wild onvoorspelbaar kind dat op een geit rijdt rondzwaaiend met een houten pollepel. Een oude vrouw die ongevraagd raad geeft. Sommigen zeggen dat haar taal klinkt als woorden die vanonder een oude bemoste steen zijn opgegraven …
En ook een witte beer, die zonder pardon de jongste dochter komt opeisen en die haar meeneemt naar zijn koninkrijk in het diepst van de aarde.

Duur 2x 40 min. Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar

Ik werd meteen vanbinnenuit helemaal meegenomen. Het was als landen in een warm welkom bad waar ik helemaal in kon zinken. Je verhaal opende iets in me. Ook de vragen achteraf hadden meteen hun plek. Rianne Toenhake, studente geneeskunde.

Het verboden meer en de zeven sluiers.

IMG_0028

Oersprong – Lien Van Camp

Heb je dat soms ook, zo’n onbestemd verlangen? Je weet niet precies naar wat, maar je merkt het aan het feit dat niets goed genoeg is. Geen enkele man, geen enkele job, geen enkel kind kan dat verlangen stillen. Er blijft een onrust in jou die alleen even aangeraakt wordt met volle maan. Wel, zo’n verlangen had zij.

Hij dacht dat hij alles voor mekaar had. Tot hij daar stond , op die tweesprong. Verscheen daar ineens zijn donkere tweelingbroer die zo volstrekt..anders was. Ja, wat dan?

Duur : 2x 40 min. Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar

Ik heb nog nooit iemand zo een verhaal horen vertellen….en  hoe je dat bracht. Proficiat Lien.

Midwinterverhalen

yule log candles greenVoor ons gaat de tijd maar door en door in een rechte lijn. Voor de Kelten was dat niet zo, zij zagen de tijd als iets cyclisch. Ontdek het waarom van onze kerstgebruiken. Waarom brengen we eigenlijk hulst en klimop in ons huis rond de kerstperiode? Vanwaar die kerststronk en de appels in de kerstboom? Wat brengen de 12 heilige nachten voor het nieuwe jaar? Verhalen over de maretak en de mysterieuze taxus. Over de Groene Man, over wassailing en wat klimop met een kater te maken heeft. Lien spint voedende oude verhalen, symboliek en oude kennis aan elkaar tot een sappig geheel dat je inspireert en verwarmt in deze koude dagen.

Duur : 2 x 40 min. Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

Ten Oosten van de zon ten Westen van de maan

“Maybe there are only three kinds of stories : the stories we live, the stories we tell and the higher stories that help our souls fly up towards the greater light” Ben Okri

Vlei je neer, een zachte welkom in een oud initiatieverhaal.
In de oude mythen en verhalen liggen sleutels verborgen.
Een witte beer. Een jonge vrouw
Haar weg. Jouw weg. Ze zijn verweven. Jouw eigen kleuren zoeken. Jouw draad spinnen. Jouw leven weven.
Hoe doe je dat?

“Lien is een verteller die haar toehoorders helemaal inspint in het verhaal, alsof je er zelf deel van uitmaakt.”

Verhalen voor de ziel. Kraaikoning, Plantvrouw en de Rode kralen.

“Like blood to our veins, there is a world behind this world which animates us with vitality. It is the place from which our dreams arise and to which our ancestors return. It is an edgeless forest, where ideas appear like wild animals, belonging to no-one. It is the birthplace of myth, the workshop of dreams, the fringe imagination dances on. It is the incorruptible origin of our eternal nature.” –  Toko-pa

Duik diep in jezelf, daar wonen de verhalen, alle archetypes die willen gehoord en gezien worden. Voed de connectie met je ziel, het land en de verhalen.