Levensmomenten vieren

Overgangen zijn er om te vieren. Bij elke levensfase kan het juiste verhaal op de juiste plek bedding geven, een omhulling bij grote veranderingen. Met een symbolische handeling om de stap kracht bij te zetten. We bespreken samen de mogelijkheden en de wensen van het kind/de persoon in kwestie, ik schrijf het scenario en zoek passende liederen, teksten.

De kracht die verhalen hebben om iets in beweging te zetten, te inspireren en te helen overtreft het effect van vele hedendaagse tools. Eeuwenlang is verhalenvertellen gebruikt als tool om mensen door ontwikkelingsstadia te brengen.  Metaforen helpen omgaan met trauma en verlies, met plotse veranderingen en overgangen. Het helpt om begrip te ontwikkelen van sociale, morele en emotionele uitdagingen die je tegenkomt op je weg.

Mogelijkheden ;

1. Lentefeest
De sprong naar zeven jaar. De zevensprong. Met de hele klas of met één kind centraal.

2. Maancirkels voor meisjes. 
Een meisjescirkel. Wat is dat eigenlijk, ongesteld zijn? Welk verhaal geeft omhulling in deze rare tijden wanneer alles aan je lichaam verandert? Welke beelden geven kracht en vertrouwen?

3. Ook bij Echtscheiding kunnen verhalen bedding geven. Of bij de dood van een huisdier, naar een nieuwe school, verhuizen,…

4. Geboortecirkel / Blessingway voor de aanstaande moeder

Een verwenmoment met vriendinnen, om de aanstaande moeder te bekrachtigen en te vertroetelen op haar weg naar mama zijn. Het is iets anders dan de babyborrel, waar de focus vaak vooral ligt op het geven van geschenken. Ik overleg met de moeder en begeleid mee de cirkel met een voedend verhaal en symbolische handelingen die we samen kunnen doen/geven. Jouw babyborrel verrijken met een verhaal kan natuurlijk ook.

5. Het beëindigen van een relatie, burn-out, het vaarwel zeggen op je werk,

6. Pensioen, jubileum, trouwfeest,…