Vertelwandelingen voor volwassenen

Foto 6 Bomenwandelingen1 Mythische en magische bomenvertelwandelingen

WAT Vertelwandeling door het bos. We staan stil bij de oude symboliek van de verschillende bomen, ik vertel oude spannende verhalen errond  en je leert ze en passant ook herkennen. Kom mee op reis en laat je weer terugbrengen bij je eigen wortels. We volgen het Keltische bomenorakel door het jaar heen.

VOOR WIE Voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar
DUUR : 3h
WAAR : loofbos, kan in elk seizoen.
(Kan ook kaderen in grootouders en kleinkinderen dag bvb, vanaf 9 jaar)
Max aantal deelnemers : 40

Winterwarms We ontdekken verhalen over Vlier, als holle doorgang naar de onderwereld. En wat leerde Betushka bij de Berkenvrouw ? Lijsterbes brengt ons bij Luis, onze innerlijke vlam en bij het spannende verhaal van Diarmid-met-de-liefdsvlek.

Sappige lente Leer over de es als Yggdrasil, de wereldboom, waaronder de drie Nornen het lot bepalen. Wat heeft de els te maken met de god Bran en de ketel van wedergeboorte? Leer hoe de wilg ons helpt ons bij overgangen.

Zwoele zomer Wie is het lieflijk Lindewezen? Welke wijsheid zit er in de notendop van de hazelaar? En wat heeft de Groene Man met dit alles te maken?

Herfstkleuren Deze keer het mysterieuze Appelland..En wie is het oude vrouwtje dat spint in holle beuken? Wat heeft klimop met een kater te maken?

“Lien verraste ons zo dat de regendruppels minder nat waren, de zon warmer straalde en de bomen daar machtiger dan ooit verschenen! ” Kathleen Van der Velde

“De bomenwandeling in een paar woorden: inspirerend, leerrijk, even in een andere wereld, enthousiasmerend, dragend/gedragen ;-), mooi klinkend. Kortom heerlijk! Sowieso kom ik in die omgeving steeds als vanzelf in een ‘hoger level’ terecht 🙂 Dank!! ” Kris

Het bracht rust, ontspanning, en inzichten van wat/hoe de bomen ons bieden/beschermen. Mooi gebracht door u. Inge.

2. Andere mogelijke thema’s

Lieflijke wandeling

Volle Maan Vertelwandeling

De Zintuigen