Wie ben ik

“Instructions for living life.
Pay attention.
Be astonished
Tell about it.” Mary Oliver

” We have to be prepared for a myth that changes us forever” Karen Armstrong

 

lien hoed kleinVerhalenvertellen zit me in het bloed. Ik werd erdoor gevoed op de Steinerschool. Ze brachten me bij onderzoek in Mexico naar de oorsprong en het gebruik van oude mythes in politiek (2002 La Llorona) en bij de studie van Culturele Antropologie (2005).

Maar toch kon ik niet vinden wat ik zocht in de universiteitsaula’s. Ik miste de vonk, de verhalen enkel analyseren maakte ze niet levend. Theater spelen was niet genoeg als compensatie. In 2005 wilde mijn lijf ineens niet meer mee. Ik zat op een doodlopende weg. Ik was veel meer slapend dan wakend gedurende een hele tijd. In mijn dromen vond ik een ander pad naar mijn eigen wilde wortels. Ik droomde over rondtrekken als verhalenverteller van dorp naar dorp en van mosgroene bomen die me verhalen vertelden.

En ineens bruiste ik terug van energie wanneer ik met verhalen, symboliek en natuur bezig kon zijn! Al googlend bleek dat ik het beroep Verhalenverteller ook gewoon kon beoefenen hier en nu.  Ik cocreëerde Moeder Aardedagen (Zomererf Stekene) het Land van Elkalim (ism VZW You), een land waar verhalen, natuur, de 4 elementen en speelsheid centraal staan.

Ik volgde opleiding bij de Vertelacademie en workshops als Het verhaal als sleutel. De bardenopleiding bij Obod scherpte mijn intuïtie, het werken met de vier elementen en de Keltische roots. Ik leerde wat een bard eigenlijk is. Mytholoog Dr Martin Shaw trainde en traint me in Storycarrier zijn. Via Ervin Molnar kwam ik thuis in de wereld van de Sprookjesopstellingen. En ondertussen vertel ik verder, ook in mijn werk als taaltrainer Frans en Spaans gebruik ik verhalen als middel tot taalverwerving.

Ik was te zien op kerstvertellingen, midzomervertelwandelingen in het park van Brasschaat, bij drakenvertellingen in Oost-Vlaamse bibliotheken. Als wortelvrouwtje in kleuterscholen, in het Land van Elkalim, voor vzw Konekt, Sjarabang, op assertiviteitskampen bij vzw Sensitief, op bomenplantacties van Bos + , voor bijzondere kinderen (vzw Kinderkankerfonds) ,….