De maansikkelbeer, de grenzen van woede en vergeving

maansikkelbeer

Artiest Kaebobee

Beste vrouw, Hoe ga jij om met woede? Voel je ze op het juiste moment tegenover de juiste persoon? Of stapelt ze zich op en komt ze tevoorschijn als een vernietigend vuur? Wanneer mag je terechte woede toelaten? “Woede, hoe klein of hoe groot ook, is materie die op onze pogingen om haar te transformeren wacht. Niet getransformeerde woede kan een eindeloze mantra worden over hoe onderdrukt, gekwetst en gekweld we wel zijn” Clarissa Pinkola Estés Kom en laat je voeden door het verhaal van de Maansikkelbeer. Het wordt de reis van een vrouw die liefheeft. Een reis naar de kalme genezende kracht in onszelf. We kijken de woede in de ogen, we omarmen ze en met de kracht van vergeving gunnen we ons een nieuwe weg, weer in de nuchtere gewone werkelijkheid. We beleven  de Maansikkelbeer via het verhaal verteld door Lien Van Camp, via een diepe innerlijke reis op een sjamanistische manier begeleid door Martine Hertogs en via creatieve werkvormen. Deze dag is deel van de jaarcyclus De ontembare. Een vrouwelijk inwijdingspad georganiseerd door Martine Hertogs (Spiegelende Vrouwe) in samenwerking met Lien Van Camp (Wilde Wortels) Je kan deze eventueel ook apart volgen mits er nog plaats is.

Praktisch

  • Vanaf een deelname van 6 dagen, betaal je 76 euro per keer
  • Vrouwen die nog enkele verhalen van de eerste reeks willen inhalen betalen ook 76 euro per keer
  • Wil je voor het eerst aansluiten voor 1 of enkele verhalen dan betaal je 90 euro, mits er nog plaats is.
 • Het is een jaarcyclus van 9 aparte dagen, telkens van 10h tot 17h (welkom vanaf 9h30, we beginnen stipt om 10h) . Zaterdag 11/3, zondag 23/04, zaterdagen 20/5,   10/6, 23/9, 21/10, 18/11, 16/12 2017 en 20/01/2018.
 • Meebrengen : lunchpakket, blinddoek of sjaal en pantoffels. Thee, koffie en versnaperingen zijn voorzien
 • Plaats : de Verscholen Tuin Peter Benoîtlaan 15, 2100 Deurne (Antwerpen)
 • Je meldt je aan voor de reeks of voor aparte dagen per mail via spiegelendevrouwe@gmail.com
 • Vervolgens schrijf je het juiste bedrag over op rekeningnummer van Martine Hertogs BE16973141876274 (BIC ARSPBE22)  met vermelding van de jaarreeks of de 6 data waarvoor je inschrijft en je naam. Zodra het bedrag op de rekening staat, ben je werkelijk ingeschreven.
 • Gelieve tijdig in te schrijven want het aantal deelnemers is beperkt tot 13.
 • Om de prijs democratisch te houden ondanks de kleine groep hebben we besloten om geen annulatietoe te laten. Bij afmelding is het wel mogelijk om een vervanger te zoeken. Deze annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, los van het moment van betaling.

Aarzel je nog of heb je vragen, contacteer ons. – 0476/43.57.84. en spiegelendevrouwe@gmail.com (Martine) – 0496/42.92.64 en info@wildewortels.be (Lien) Alle info over dit inwijdingspad en ervaringen van deelnemers vind je hier

 • 16/12/2017 De Maansikkelbeer
 • 20/01/2018 Het meisje zonder handen of inwijding in het onderaardse bos. Meer info